Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stödhjulet kritiseras

/
  • Christer Bjöörn är besviken på kommunens hemmaplanslösning och vill tillbaka till behandlingshemmet i Småland.

Stödhjulet får svidande kritik från Christer Bjöörn som är en av de inskrivna på kommunens verksamhet för missbrukare med psykiska problem.

– Vi dricker bara kaffe, pratar fiske och bandy, men det kan jag ju göra med vem som helst. Jag behöver professionell behandling och terapi, säger han.

Annons

Christer Bjöörns historia präglas av ett mångårigt missbruk av alkohol och tabletter i kombination med diagnosen borderline. Efter flera misslyckade avgiftningsbehandlingar i kommunen fick han plats på ett behandlingshem i Småland. Utvecklingen såg god ut och Christer började långsamt må bättre.

– Det var som gjort för mig. KBT-behandlingen där fick mig att tänka i nya banor och pusselbitarna i mitt liv började falla på plats. Jag förstod varför allt gått snett för mig, säger han.

Christer Bjöörn skulle få stanna på behandlingshemmet i ett halvår, men efter fyra månader kallades han tillbaka till Söderhamn. Han bedömdes då kunna få den hjälp han behövde genom verksamheten Stödhjulet, men själv ser han inte att det leder någon vart.

– Jag trodde att de skulle ställa upp och hjälpa mig, men inget händer och de bryr sig inte.

Under tiden på behandlingshemmet i Småland klarade Christer Bjöörn att vara drog- och alkoholfri, men nu orkar han inte längre.

– Mitt missbruk eskalerar och jag behöver hjälp. Jag har börjat tappa sugen på livet. Att jag skickats hem kostar faktiskt samhället och skattebetalarna mer än om jag hade fått stanna kvar där och avsluta behandlingen, säger han.

Läs mer i fredagens Söderhamns-Kuriren där även kommunen bemöter kritiken.

Mer läsning

Annons