Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöd ger nya skyltar

/
  • Platschef Leif Öberg och Lise-Lotte Öberg med en utskrift som skrivaren i bakgrunden printat.

Pepap har gjort det, Bergvik flooring likaså och tidigare i år sällade sig Skyltar och Märken till skaran av företag som söker Länsstyrelsens företagsstöd.
- Står ni inför investeringar, sök bidrag, säger Leif Öberg på Skyltar och Märken.

Annons

Skyltar och Märken på Flygstaden i Söderhamn sökte tidigare i år bidrag till en ny modern skrivare som hanterar många olika material.

- Vi investerade för att minska beroendet av vägskyltar, säger platschef Leif Öberg på Skyltar och Märken.

Konkurrensen i branschen har hårdnat sedan lagen om offentlig upphandling kom 1995, berättar Leif Öberg. Förr hade företaget flera tunga drakar som kunder, Vägverket, Försvaret, Banverket och Skanska är några av dem. Lägsta budet vinner nästan alltid en upphandling, berättar Leif Öberg.

- Kvalitetskraven har blivit sämre och marginalerna försvann från år 1995 till 2000. Vi tappade nästan alla avtal, säger han.

Flytten till Söderhamn 2005 blev en nytändning. Företaget letar sedan dess nya marknader hela tiden.

- Vi har en femårsplan med målsättningen att öka omsättningen med 20 procent årligen. Och hittills har det gått bra, säger Leif Öberg.

Länsstyrelsens företagsstöd spelar roll. För att erövra nya marknader krävs ny teknik. I början av året kontaktade Leif Öberg Länsstyrelsen.

- Vi behövde en modern skrivare för att kunna tillgodose nya kunder. Den kostar 350 000 kronor och vi har fått 20 procent av investeringen i bidrag.

Utan stödet hade investeringen nog skjutits på framtiden.

- Nu har vi förhoppningar om att växa, nyanställa och öka omsättningen, säger Leif Öberg.

Mer läsning

Annons