Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stillad oro om friskolans framtid

/
  • Jeanette Strandberg och Per Östrand bemöter kritiken mot skolan, de anser den vara obefogad.

Turbulensen på Söderhamns friskola har skapat oro och förtvivlan bland nöjda föräldrar, som anser att kritiken mot skolan är obefogad. Rektorn försäkrar att det inte blir några neddragningar efter det ekonomiska bortfallet.

Annons

Jeanette Strandberg, rektor, kallade oroliga föräldrar till ett föräldramöte angående turbulensen på Söderhamns friskola på torsdagskvällen. Stämningen var till en början spänd och avvaktande.

Tidningen har tidigare berättat att ett antal föräldrar valt att flytta sina barn från skolan efter att en lärare sades upp från sin provanställning. Totalt är det 15 av 41 elever som slutat, varav 12 gick i den klass den provanställde läraren hade.

Missnöjda föräldrar har även vittnat om samarbetsproblem och brist på information.

Det är kritik som både rektor Jeanette Strandberg och föräldrar bemöter. De menar att kritiken saknar grund och att mycket av det som påstås är överdrivet.

- Anders Uddéns kritik mot mig och skolan är rent påhopp, det är rent förtal, jag känner mig kränkt. Han vill ha en öppen diskussion, men går till tidningen i stället, säger Jeanette Strandberg.

Per Östrand, förälder, tycker det känns som en handfull föräldrar begått våldtäkt på skolan, hela historien är sorglig och grundlös. Han undrar vad föräldrar som står i kö till nästa år ska tänka och tro. Barnen trivs, det är en toppenskola, han tycker inte att det finns något att klaga på.

- Det är de missnöjdas röster som hörs, vissa föräldrar kanske hakar på fast de inte vet vad som hänt, de lyssnar godtroget till de högljudda föräldrarnas lögner, säger han.

- Vad händer nu om skolan får stänga? Den här stormen äventyrar hela skolans framtid, fortsätter han.

Ungefär en tredjedel av friskolans intäkter försvinner, men Jeanette Strandberg försäkrar att skolans framtid inte är hotad. Det blir ett stort ekonomiskt bortfall, något som hon inte tror kommer påverka skolans personal eller undervisning. Skolpeng för de femton eleverna är redan utbetald för oktober.

Mer läsning

Annons