Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stig-Helmer till Söderhamn

/
  • Filmaren Lasse Åberg med Tobias Jacobsson. Tycker ni att Tobias ser ut som en ung Stig-Helmer? Det är ingen tillfällighet. Han är Stig-Helmer som 20-åring.

En enkel historia med en töntig hjälte, kan det vara nåt? Jodå, Lasse Åbergs Stig-Helmerfilmer har setts av miljontals svenskar och spelat in miljontals kronor. I januari kommer han till Söderhamn med sexan.

Annons

Kritikerna surade, men biopubliken har varit trogen genom alla år.

Nu vågar filmaren Lasse Åberg språnget igen. Drygt 30 år efter den stora biosuccén Sällskapsresan kommer han igen med The Stig-Helmer Story. Det är den sjätte Stig-Helmerfilmen, kanske den sista – och den som ska förklara allt. Den gick under arbetsnamnet Störd nörds börd – och var först premiärsatt till julhelgen 2009.

Nu släpps den julen 2011 istället – och januari 2012 kommer Stig-Helmer "himself" till Söderhamn för att hälsa på gamle kompisen Kjell Jansson. Det blir en heldag med filmvisning, mat, musik och underhållning.

Lasse Åberg tror själv på nytt publikrekord. Men från SF, Svensk Filmindustris pressavdelning, hörs tvivel:

- Sällskapsresan drog 2 816 598 personer. Så många får man inte in på bio längre.

De fem Stig-Helmerfilmerna har setts av drygt nio miljoner biobesökare i Sverige och har dragit in drygt 350 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons