Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stens sista dag i polishuset

/
  • Näpochef Sten Sundqvist brukar bli sentimental när han ser en

Sten Sundqvists sista tjänstgöringsdag som polis i Söderhamn blev både lätt och svår. Nu går han i pension, bränner sin uniform. På torsdagen blev det avskedstal, kramar i mängder, blommor och presenter.

Annons

En populär polischef har gjort sin sista arbetsdag.

Sten Sundqvist slutar, precis i tid för att slippa vara med om den senaste av alla omorganisationer som polisen i länet genomgått de senaste 15 åren.

Efter 44 år och fem månader som polis ska han nu träna på att bli civil. Han ska med sambon på kick off till Stockholm, han ska börja spela golf på riktigt, han ska träna sig till att sova till åtminstone klockan sju på morgonen. Ja, och så har han sina båtar och skärgården.

Det är mycket som ligger framför blivande pensionären Sten Sundqvist.

Visst har det varit tuffa år, men när avskedstårtorna försvann, bit för bit, på torsdagseftermiddagen var det bara "high lights" i tjänsten som han ville minnas.

Ja, med undantag för två saker, förstås: tingshusmorden 1971 då han som konstapel mötte ett av mordoffren 20 minuter före skottdramat. Och så förstås: rånet mot Nordea år 2004, där han på minuten kan säga när förre poliskollegan Jaan Norrby stormade in och med draget tjänstevapen rånade banken.

Det har varit en stormig tid, men Sten slutar med bara ljusa minnen i behåll.

Mer läsning

Annons