Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenbergaskolan – ett tillhåll

/
  • Nathalie Koontz, Julia Nilsson och Stina Celander gungar i den stora, runda gungan. Nathalie trivs på Stenbergaskolan: - Det finns väldigt mycket att göra här, säger hon. Men Stina tycker att det är bråkigt på skolan.

(Uppdaterad 16.20) - Stenbergaskolan har varit ett tillhåll länge. - Det händer nånting här nästan varje helg. Det är mycket bråk här.

Annons

Åsikterna om den omfattande skadegörelsen på Stenbergaskolan i Ljusne var samstämmiga bland lärare och elever när tidningen pejlade stämningen på skolgården, på onsdagen.

Det är bekymmersamt med all skadegörelse som bara kostar en massa pengar – i onödan.

Stenbergaskolan är den av kommunens skolor som är mest drabbad av ofoget. Den svarar för inte mindre än hälften av kostnaderna för sabbet hittills i år.

Skolan är stor och välutrustad. När man ser barnen leka utomhus i det vackra höstvädret är det svårt att förstå varför den drar till sig skadegörare i den stora omfattning som sker.

Problemen är värst på kvällar och helger. Vilka det är som är där och förstör kunde ingen svara på.

En lärare, som vill vara anonym, välkomnar förslaget från driftschef Mats Hedman om att placera övervakningskameror på skolan:

- Det vore toppen, tycker hon.

Stenbergaskolans rektor Fredrik Ebervik ska ha ett föräldramöte på onsdagskvällen. Då ska bland annat skadegörelsen på skolan diskuteras:

- Det var mycket i våras, men har minskat under hösten. Det vi gjorde under våren-sommaren var att vi fick hjälp av byavakter och andra att hålla skolan under uppsikt. KUS-nämnden röjde sly runt skolan så att det öppnades upp för insyn, säger han.

Fredrik Ebervik välkomnar tätare ronderingar av Securitas och har inget emot övervakningskameror på skolan:

- Men de löser inte själva problemet, säger han.

Mer läsning

Annons