Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Statoilpåse och äggkartong ledde polisen på rätt spår

Polisen jobbade hårt för att få tag på ungdomarna som krossat rutor på Stentägstskolan.

Och arbetet gav resultat.

Annons

En femtonåring står åtalad misstänkt för att tillsammans med två icke straffmyndiga kamrater ha krossat flera rutor på Stentägtskolan den 8-9 augusti. Med stenar och borrar orsakade killarna skador som kostade närmare 27 000 kronor att åtgärda.

Mattias Fredlund förklarar att polisen ser allvarligt på skadegörelser.

- Om man tittar på den biten är det en större ekonomisk förlust för den drabbade än vid till exempel ett inbrott. Lyckas vi få det minsta lilla spår vid en skadegörelse jobbar vi stenhårt på det.

Vid den aktuella skadegörelsen på Stentägtskolan jobbade polisen med att samla in spår på brottsplatsen. Det som ledde poliserna till de nu misstänkta var en Statoilpåse med en äggkartong.

- En av mina kollegor fick en idé att vi skulle kolla upp vilka som hade köpt ägg på Statoil, berättar Mattias Fredlund.

I Statoils system kunde man sedan hitta tre personer som handlat ägg den aktuella kvällen. En av personerna hade använt ett betalkort, och polisen fick ett namn att gå på.

Den unga killen som stod som ägare till kortet erkände genast att han köpt ägg och som använts vid skadegörelsen på Stentägten. Även de andra två killarna erkände att de varit delaktiga. Alla har sagt att de ångrar sin gärning.

- De var ångerfulla. Det var mest tänkt som ett pojkstreck men sådant här blir dyra läropengar, säger Mattias Fredlund.

Mer läsning

Annons