Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stängda förskolor stressar föräldrar

/

Många föräldrar känner stress över barnomsorgen på sommaren, enligt en ny undersökning från Kommunal. I Söderhamn stänger 10 av 15 kommunala förskolor någon period i juli.

Annons

En femtedel av alla föräldrar får inte erbjudande om alternativ barnomsorg när förskola och fritids har sommarstängt enligt en undersökning från fackförbundet Kommunal. Varannan förälder känner press på sig att ordna så att barnen tillbringar så få veckor som möjligt i barnomsorgen under sommaren.

Enligt Kommunal stänger fyra av fem förskolor och fritidshem i Sverige. I förskolor i enskild regi står varannan förälder utan alternativ när förskolan stänger. Men i Söderhamn är det bara två av tre kommunala förskolor som stänger. Bland de fristående förskolorna i Söderhamn har tre svarat att de har stängt minst en vecka i juli, en har öppet hela sommaren och tre har inte svarat.

Föräldern Mats Abrahamsson hämtar sina barn på Rosvalls förskola och fritids i Söderala i stället för på barnens vanliga avdelningar i Bergvik. Men det har inte varit något problem tycker deras pappa.

– Det funkar bra, det här ligger ändå på vägen till jobbet. Och det är alltid någon personal som de känner sedan tidigare här på dagarna. Jag känner ingen stress över att de är här, vi har semester snart, säger Mats Abrahamsson.

Mer läsning

Annons