Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF-riksmästerskap till Söderhamn

Svenska pensionärsförbundets riksmästerskap i bordtennis är i år förlagt till Söderhamn. Arrangemanget sker i samarbete med Söderhamns UIF den 14-15 maj.

Annons

Förra årets riksmästerskap arrangerades i Varberg och lockade då 49 spelare i de olika klasserna där den äldsta är 85+.

– Den sista anmälningsdagen är den 23 april och det är dagarna innan som de flesta brukar anmäla sig, säger Gösta Lööf i Suif.

Hittills har det kommit in 14 anmälningar men det oroar inte arrangörerna som räknar med att många norrlänningar, som inte deltagit i tävlingarna långt söderut nu har chansen att bli pensionärsmästare. Tävlingen är inte upptagen i någon officiell tävlingskalender i Svenska Bordtennisförbundet.

Mästerskapen har tävlingsklasser för damer respektive herrar i åldersklasserna 60-64, 65-69, 75-79, 89-84 och 85+, singel och dubbel.

Mästerskapen avgörs med kvalspel med fyra spelare per grupp (alla mot alla) samt fortsatt spel i cupform för samtliga singel och dubbel.

– För närvarande har vi ingen riktig namnkunnig spelare anmäld men jag vet att det finns många duktiga spelare som uppnått pensionsåldern och mer än så. En som jag tänker på spontant är Svante Thorsell som spelade i Söderhamn. Han är 85 år nu och bosatt i Halmstad sedan många år.

Mer läsning

Annons