Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelberoende gjorde att mannen stal pengar

Mannen säger att spelberoendet drev honom till att stjäla pengarna från sin arbetsplats, och han är glad att brottet uppdagades. Åklagaren yrkar nu på villkorlig dom och böter för förskingringen.

Annons

Under ungefär två års tid stal den 50-åriga Söderhamnsbon pengar från en kassa på sin kommunala arbetsplats. Det handlade om små summor vid ett flertal tillfällen, med en totalsumma på drygt 9 000 kronor.

Den åtalade mannen säger att han stal pengarna på grund av ett spelberoende som han utvecklat under några år genom att spela på enarmade banditer. Vid onsdagens rättegång i Söderhamn var han väldigt tacksam över att allt upptäcktes och fick ett avslut.

- Gudskelov att det uppdagades. Jag hyser inget agg mot den person som berättade.

Detta fick honom att inse att han hade problem och han sökte hjälp för sitt missbruk.

Mannen blev av med sitt jobb omedelbart.

Eftersom återfallsrisken bedöms som låg och mannen inte är straffad sedan tidigare yrkar åklagaren på villkorlig dom samt böter motsvarande den summa som förskingrades plus ränta.

Mannens advokat vill dock endast att mannen ska få en villkorlig dom eftersom det borde tas hänsyn till att han efter att avslutat jobb hamnade i en svår ekonomisk situation.

Dom meddelas någon gång under nästa vecka.

Mer läsning

Annons