Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Specialistmottagningen kvar tills vidare

/
  • Sköterskorna Gunilla Sjögren, Marie Sigvardsson och Katarina Johansson, på specialistmottagningen i Söderhamn. Trots ovissheten om den kommande privatiseringen är de glada och lättade över att mottagningen inte längre är avvecklingshotad.

Glädje över att bli kvar blandades med en rejäl portion ovisshet efter nyheten om en kommande privatisering på specialistmottagningen i Söderhamn.

Annons

På måndagen informerades de anställda på Söderhamns sjukhus om att specialistmottagningen blir kvar, men att verksamheten från och med februari 2011 drivs i privat regi, tillsammans med annan verksamhet på Bollnäs sjukhus, som mottagningen sorterar under.

Det slutliga beslutet att lägga ut Bollnäs sjukhus på entreprenad från och med februari 2011 kommer att tas av landstingsfullmäktige den 19 november.

Dessförinnan ska landstingsstyrelsen ha sagt sitt.

På specialistmottagningen var lättnaden stor på tisdagen, dagen efter informationen. Mottagningen har varit avvecklingshotad. Även om en kravspecifikation ska vara framme vid årsskiftet kvarstår dock ovissheten. Ingen vet vad en privat entreprenör är beredd att behålla av verksamheten vid de två sjukhusen.

- Det är sagt att nuvarande regler och förutsättningar ska hänga med ett år från och med idrifttagandet. Jag tror att det kommer att bli många diskussioner om det här, sa sjuksköterskan Gunilla Sjögren, som vi träffade på specialistmottagningen tillsammans med sköterskorna Marie Sigvardsson och Katarina Johansson.

 

 

Mer läsning

Annons