Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparkade på liggande man - nekar till brott

Trion ska ha knuffat mannen så att han föll till marken och sedan sparkat och slagit mot hans huvud.

Nu åtalas alla tre för grov misshandel.

Annons

Det var den 18 december 2011 som en polispatrull kallades till en lägenhet på Norrtullsgatan i Söderhamn.

När poliserna kom till platsen träffade de en 24-årig man med skador i ansiktet. Mannen sa att han blivit misshandlad efter att han kört ut ett par personer från en fest han hade i sin lägenhet.

Polisen pratade med vittnen som befann sig i lägenheten, och dessa sa att det var tre gärningsmän som knuffat ner 24-åringen på marken och sedan utdelat sparkar och slag, bland annat mot hans huvud. Enligt vittnen ska en av gärningsmännen ha sagt "dö din jävel" under tiden misshandeln pågick. Även 24-åringens sambo ska ha blivit misshandlad av en av gärningsmännen. Hon ska ha fått sparkar mot mage och ben av 19-åringen, enligt vittnen.

Enligt 24-åringen började bråket inne i lägenheten med att en av de misstänkta, en 19-åring från Arbrå, tog hans mobiltelefon. 24-åringen blev då irriterad och ville att 19-åringen skulle gå ut från festen.

24-åringen ledde ut 19-åringen och såg då att en annan av de nu misstänkta, en 21-åring från Bergvik, satt och pratade med en annan person i trapphuset. Han sa åt dem att gå ut eftersom han var rädd att pratet skulle störa grannarna.

När de tre gick ut för att prata ska 24-åringen ha fått en kraftig knuff i ryggen, och sedan började gärningsmännen sparka på honom. I förhör har 24-åringen sagt att han inte kunde avgöra vem det var som utdelade sparkarna, men han uppskattar att han fick ta emot upp mot 30 stycken.

Gärningsmännen försvann från platsen, men alla tre kunde senare gripas av polis. Förutom 21-åringen och 19-åringen är en 17-åring från Sandarne misstänkt för att ha deltagit i misshandeln. Han ska ha kommit till festen tillsammans med 21-åringen.

Samtliga tre misstänkta nekar till brott. De har dessutom berättat olika historier om händelsen.

Mer läsning

Annons