Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sover utanför Migrationsverket i protest

En asylsökande man har under natten sovit utanför Migrationsverkets lokaler på Kungsgatan i centrala Söderhamn. Det är en protest mot att han inte får något eget boende.

Annons

Mannen är en asylsökande flykting från Irak. Han genomgick en njurtransplantation för 15 år sedan och tar nu tre olika mediciner för att hans kropp inte ska stöta bort den transplanterade njuren.

Enligt mannens läkarintyg har han även problem med sköldkörteln och han går därför på regelbundna kontroller på Gävle sjukhus. Dessutom genomgick han en hjärtoperation för två år sedan.

Eftersom mannen tar sammanlagt fem olika mediciner flera gånger per dag tycker han att det är jobbigt att bo tillsammans med andra. Han hävdar via en tolk att han måste gå upp på natten för att ta medicin, och att det ibland skapar irritation bland de han bor tillsammans med.

Tidigare bodde mannen i Sundsvall och där hade han ett eget boende. Nu har mannen sovit utanför Migrationsverket i centrala Söderhamn och det kommer han att fortsätta med. Dessutom vägrar han att ta sina mediciner tills dess att han får en bättre boendesituation.

I dag hälsar han via sin tolk att han kommer att gå in på Migrationsverkets kontor och vägra att gå ut innan någon lyssnar på honom.

Mer läsning

Annons