Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söndertrampade skidspår upprör

/

I nästan ett decennium har Göran Grudén Svensson kört upp skidspår på Färssjön. Men nu är han nära att ge upp.

Annons

På Färssjön slingrar sig ett två kilometer långt skidspår fram. Så har det sett ut i ungefär tio vintrar, och bakom spåren ligger timmar av ideellt arbete och bensin betald ur egen ficka.

Spårmakaren är Göran Grudén Svensson, en skidentusiast som för ett antal år sedan byggde en egen spårmaskin, tog sin egen skoter och började köra upp spår.

Men nu har han tröttnat. Varje år går folk i skidspåret, vilket så klart förstör och gör det svårare att åka skidor i det. Trots att Göran Grudén Svensson upprepade gånger konfronterat flera som trampar sönder blir det inte bättre.

I torsdags drog han upp spåren för den här säsongen - ett par dagar senare var det söndertrampat på flera ställen. Och några pimpelfiskare hade även borrat sina hål mitt i skidspåret.

- Fortsätter det så här så skiter jag i det, säger Göran Grudén Svensson.

Varvet på sjön är två kilometer. Efter varje snöfall ska det spåras, och då krävs det sex varv med skotern. Sedan kör Göran två extra varv, för att skapa skoterspår bredvid skidspåret som man ska kunna gå på.

Men inte ens det verkar hjälpa.

- Jag lägger ner mycket tid och pengar, och jag vill att det ska bli bra. Men så går de konstant i spåren. Nöjet försvinner. Det är förjäkligt helt enkelt, säger Göran Grudén Svensson.

Mer läsning

Annons