Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarnöje med Piratön

En splitter ny och fin flotte som uppfyller alla Sjöfartsverkets krav ska föra sjörövarintresserade barn över till Piratön, med start i juli.

Annons

I fjol var det 200 barn som följde med när kapten Åke "Krok" Hellström och styrman Theo Overeem åkte med flotte ut till Piratön.

Piratön heter egentligen Myrskär och ligger bakom Källskär. Det är cirka en kvarts resa ut till Piratön.

- Kommunen har köpt en ny flotte, som ligger förtöjd intill turbåten Moa. Den ska kompletteras med fasta bänkar så att alla barnen kan sitta ner. I år gör vi så att kommunen sköter flotten och marknadsför Piratön. Jag och Åke Hellström står för verksamheten. Vi kommer att se ut som riktiga pirater, med lite trasiga kläder och så. Åke Hellström kommer att vara mera stilfullt utstyrd med hatt och pistoler. Han är ju kapten, säger Overeem.

Piratön-resorna kommer att starta i juli månad och gå onsdagar, lördagar och söndagar. Flotten kommer att ta med 10-12 barn varje gång.

• Några häftiga nyheter i år?

- Ja, det blir lite nytt. Det blir röveri, skatter, barnen vill gärna ha nåt påtagligt att kämpa mot, nåt dom kan erövra, det blir bad och grejor, säger Theo Overeem som inte vill avslöja alltför mycket i förväg.

 

Mer läsning

Annons