Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarfart på Innergården

/
  • Erik Brodén sköter musiken på Fredagskul på Innegård och lockar med musiker från Hälsingland och hemliga gäster.

På fredag kväll börjar Statt sin sommarsatsning. Fem fredagar i juli och augusti spelar kända artister på Innergården. Hemliga gäster kryddar musiktillställningarna lite extra

Annons

När sommaren nått högform tar Statt och Oleary´s fasta på möjligheterna i sina lokaler och lanserar sin musiksatsning Fredagskul på Innergården. En lättare renovering har gjort Innegården ljusare och nya möbler hjälper till att göra den sommarfräsch och arrangörerna siktar på en blandad publik.

– Det är en satsning vi gör. Söderhamnarna får underhållning utöver det vanliga. Det kan vara roligare med något annat än bara nattklubbsnöje, säger Tony Fahlqvist på Oleary´s i Söderhamn.

Musiken står Erik Brodén med husband för. De uppträder varje fredag tillsammans med en hemlig artist. Husbandet kommer att ändra konstellation inför varje spelning för att passa gästartisten.

Konceptet med hemliga gästerkänns igen från andra orter i Hälsingland.

– Det är det musikaliska som är det viktiga, inte kändisskapet. Någon gång kan det vara en okänd artist men som ändå kommer att välta stället. På fredag kommer vi bjuda på något som alla kommer att känna igen, säger Erik Brodén.

Han lyckas oftast hålla den hemliga gästen fram till spelningen. På onsdagens Kul på Vallen i Delsbo så var Sara Löfgren den hemliga gästen. Vågar man gissa att hon dyker upp i Söderhamn på fredag kväll?

– Spekulera kan man alltid, men det är inte någon regel att artisterna är samma på varje ort, säger Erik Brodén.

Sista Fredagskul på Innergården blir under samma helg som Strömmingsleken. Tony Fahlqvist utlovar sedan en spännande höst med fler större artister men då förmodligen en trappa upp.

Mer läsning

Annons