Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarens Trivselkvällar planeras

De mycket populära Trivselkvällarna på Östra berget inleds i sommar den åttonde juli. Totalt blir det fyra torsdagar i juli med underhållning som börjar i city och avslutas på berget.

Annons

Trivselkvällarna brukar vid bra väder locka tusentals besökare. I fjol var det inte samma vädermässiga förutsättningar som året innan, då sol och värme lockade rekordpublik. Fyra kvällar på berget brukar locka 15 000 besökare. I fjol regnade en av kvällarna bort helt och hållet och totalt halverades besökarna skara till cirka 7 000. Trots det var Cityföreningen nöjd med arrangemanget.

– Vi är nöjda, sade Johan Ohlsson, centrumsamordnare när han summerade de fyra kvällarna på berget.

Kostnaden för arrangemanget ligger runt en miljon och med fjolårets besökssiffra går arrangemanget runt. I fjol tog man för första gången en entréavgift på 40 kronor. Enligt en enkät som Kuriren gjorde är det en acceptabel avgift, som inte skrämmer bort stora skaror av besökare. Den avgiften kommer man att behålla även in år eller 100 kronor för alla fyra kvällarna.

Årets upplaga befinner sig fortfarande i sin linda. Det finns för dagen inga besked att få om artister vem som ska leda kvällarna och vilka som blir huvudsponsorer för arrangemangen på stan.

Mer läsning

Annons