Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommaren, the time of your life?

När våren kommer börjar spänningen inför sommaren smyga sig på och när sommarlovet sen är igång tycks tiden flyga iväg i en rasande fart.

Annons

Några enstaka sovmornar blir plötsligt flera veckor och stressen för att man inte gör något kommer ifatt en. Första veckan på sommarlovet tycker jag alltid är den bästa, för då känns det verkligen som en lyx att få sova ut ordentligt. Efter ett tag däremot blir det mest långtråkigt, för jag kan i alla fall inte hitta något att göra var eviga dag!

Inför sommaren brukar jag alltid göra upp en massa planer tillsammans med kompisar, man ska bada, tälta, sola, åka båt och så vidare... Trots det är det sällan att sakerna blir av, oftast knappt något av det som planerats. Det känns som om man har all tid i världen på sig och tänker att det kan vi göra nästa vecka och nästa vecka är det samma sak. Plötsligt är vi inne på sista veckan av lovet och när man tänker tillbaka på sommaren och på vad man egentligen har gjort, ja hur mycket kan man då räkna upp?

När det sedan kommer en så grå sommar som denna kan jag inte vara annat än besviken, för oftast kräver ju sakerna man planerat inför sommaren sol och lite värme. För nu när sommaren är så gott som över är det ju en väldigt lång tid till nästa! Är man då inte ett så stort fan av vintern som jag själv (jag hatar den) så känns det verkligen bedrövligt med en sommar, utan sommarväder.

Nästa sommar däremot, då ska jag minsann tjäna massa pengar, bada hela tiden och sola som tusan! Då kommer inte tiden flyga förbi som på det här lovet, det kommer bli den bästa sommaren nånsin. Fast hur troligt är det? Jag är nog inte ensam om att tro att sommaren automatiskt ska betyda the time of your life. Ändå kan man inte sluta hoppas!

Mer läsning

Annons