Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sofia Jannok gör en av två Sverigespelningar i Söderhamn

/

Svensk-samiska sångerskan och låtskrivaren Sofia Jannok kommer till Söderhamn för en av två Sverigespelningar.

Annons

– Det känns jättekul! Det är professionell och superbra musik och dessutom så har hon väldigt mycket att säga om den samiska kulturen, som inte alltid får så stort utrymme annars. Vi hörde att hon bara ska spela på några få platser nu, så det är extra roligt att vi får lite exklusivitet i Söderhamn, säger Anton Larsson, kulturkonsulent på Söderhamns kommun som har bokat konserten.

Efter två kritikerrosade album kom Sofia Jannoks tredje skiva ÁHPI – wide as oceans i maj 2013. Albumet har producerats av Henrik Oja (Säkert m. fl.), Andreas Dahlbäck och Axel Andersson (Ára) och också fått hyllande recensioner. Sofia Jannok var sommarpratare 2009, hon har varit Grammis-nominerad, mottagare av prins Eugens Kulturpris och flerfaldigt prisbelönad.

Hon sjunger oftast på nordsamiska och skriver sina låtar även på både svenska och engelska. Hon har bland annat tagit ställning i sociala medier mot gruvnäringens etablering i Sameland.

Konserten i Söderhamn arrangeras fredagen den 27:e november på Söderhamns teater av kommunens kultur- och fritidsförvaltning. Förutom konserten i Söderhamn åker Sofia Jannok till Norge för ett par spelningar i början av november och sedan till Göteborg den 28 november, enligt skivbolaget.

Mer läsning

Annons