Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamnsmässan måste bantas?

I år var Söderhamnsmässan tänkt att bli storslagnare än någonsin, med två mässhallar för utställare och aktiviteter. Men intresset för mässan har varit svalt.

Annons

Det är bara fyra veckor kvar till årets Söderhamnsmässan, den 17-19 september, men fortfarande vet mässarrangörerna inte om man kommer att orka med att fylla båda mässhallarna på Hällåsen.

På fredag träffas säljare och arrangörer för Söderhamnsmässan för att summera antalet utställare och montrar till årets upplaga.

Den har temat Energi och miljö för en ny tid!, med bland annat kände miljödebattören Birger Schlaug som föreläsare. Ett aktuellt ämne, men kanske inte tillräckligt attraktivt.

- Frågan är om vi fyller alla ytor. Det kan tänkas att vi måste dra in på fotbollshallen, säger Sven-Åke Eklund, som är mässans kontaktperson.

Han har för dagen inte någon uppfattning om antalet utställare. Det ska fredagens möte klargöra. Men en uppfattning har han ändå:

- Konjunkturen är avgörande. Den finansiella krisen i världen har känts av även i lilla Söderhamn. Men vi har inte kastat yxan i sjön, säger han.

En sak är dock säker – årets mässa måste ge ett bättre resultat än den som hölls år 2007:

- Den mässan var inte så bra. Vi hade färre än 100 utställare, säger Sven-Åke Eklund.

Bokslutet för december 2007 visar på en kraftigt minskad omsättning för arrangemanget: 223 000 kronor och ett resultatminus på 12 000 kronor. Det ska jämföras med december 2006 då omsättningen var 610 000 kronor.

Mer läsning

Annons