Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamnsmässan AB i konkurs

/
  • Söderhamnsmässan 2007 var den senaste upplagan att arrangeras. Antalet utställare hade minskat något från tidigare. 2009 var värre:– I år hade vi inriktat oss på energi och miljö men jag tror det kanske var ett år för tidigt. Vi tyckte i början att det var bra fart men när det kom till kritan var det svårt att få till någonting, säger Sven-Åke Eklund, Söderhamnsmässan AB.Foto: Stefan Carlzon

På egen begäran har Söderhamnsmässan AB har försatts i konkurs.
– Vi har ambitionen att driva mässor men det kanske kan bli i någon annan form, säger Janne Engberg, ordförande i Söderhamns Tennissällskap.

Annons

Efter att ha tvingats ställa in årets Söderhamnsmässa hoppades företaget kunna vänta till konjunkturen vänt uppåt. Istället var det Söderhamnsmässan AB som vände magen i vädret.

– Det var framför allt på grund av lågkonjunkturen. Vi gjorde vad vi kunde för att sälja monterplatser men vi måste slänga in handduken när vi märkte att det blev alldeles för tunt, säger Sven-Åke Eklund, Söderhamnsmässan AB.

Söderhamnsmässan AB ägs av Söderhamns Tennissällskap som har arrangerat Söderhamnsmässan sedan 1988. Aktiebolaget bildades 2005 för att enbart syssla med att arrangera Söderhamnsmässan.

Första mässa gav inte någon vinst att tala om. I konkursboet finns i stället en skuld till Söderhamns tennissällskap.

Tillgångarna består till största delen av monterutrustning. Den kommer tennissällskapet att få användning för, de ser nämligen inte aktiebolagets konkurs som något som hindrar framtida Söderhamnsmässor.

Mer läsning

Annons