Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamnsandans utmärkelser 2010

/
  • Årets eldsjäl tilldelades Hällmyras allt- i- allo Sören Larsson, av Söderhamnsandan.

Årets Söderhamnare blev Ewa Iwalla, årets musikinspiratör Mikael Bäcklin och årets eldsjäl Sören Larsson. De kommer att hedras med blommor och diplom senare i vår.

Annons

Söderhamnsandan har delat ut sina utmärkelser i 27 år till människor och grupper de tycker förtjänar uppmärksamhet för sina gärningar. 1983 var Ulf Bengtsson och Monica Törnell bland de första kanditaterna. Sedan har många andra följt till exempel företagare som Paul Brändström och föreningar som Alir och Flygmuséet.

I år blev det modedesigner Ewa Iwalla som blev årets söderhamnare. Årets musikinspiratör blev Bildas Mikael Bäcklin och årets eldsjäl tilldelades Hällmyras allt- i- allo Sören Larsson.

När Gunnar Rosén ringde till Sören Larsson blev han först stum av förvåning.

- Jag blev glad naturligtvis för inte har jag kunnat tänka mig att få något sådant här. Mitt jobb är väl inte så märkvärdigt, säger han försynt, när vi träffar honom på vedbacken vid skidstugan som drivs av Söderhamns Skidkamrater.

Motorsågen skär genom de kraftiga aspklamparna som vore det smör. När de delats till halmeterstora vedkubbar åker yxan fram och huggkubben kommer till användning.

- Det går åt mycket ved till stugan och när skidsäsongen passerat finns det tid för sånt här, säger Sören och lyfter på visiret.

Fortfarande finns det snö kvar i spåren så han har inte stuvat undan sina skidor än utan tar en kilometervända i spåret innan han låter övrigt arbete ta tiden.

- Spåren kräver inte bara tillsyn på vintern utan under sommarhalvåret sker förbättringar av underlaget och underhåll av anläggningen i övrigt.

Söderhamnsandans motivering för valet av Sören Larsson är: Med energi och stort intresse ser han till att vi söderhamnare får skidspår av olympisk klass.

Motiveringen för Ewa Iwalla är: Hennes kläddesign förenar tradition med lekfull sinnlighet i bonderomantisk stil som blivit efterfrågad i hela Europa och som nu begåvat Söderhamn med en nyöppnad butik.

- Gud det var bland det roligaste som hänt. Det är superkul att uppmärksammas på hemorten, säger Ewa Iwalla.

Mer läsning

Annons