Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamns apotek blir Apotek Hjärta

/
  • Katrine Frykberg ser fram emot att få en ny arbetsgivare på Apoteket Hjorten, som tas över av nya kedjan Apotek Hjärta.

Fler erbjudanden, bättre tillgänglighet och nya produkter.

Nu är det bestämt vilka bolag som ska driva landet apotek.

- Det kommer att bli en gradvis förändring, säger Fredrik Strömholm, vice ordförande för bolaget som tar över kommunes tre apotek.

Annons

Apotek Hjärta ägs till största del av riskkapitalbolaget Altor, där Fredrik Strömholm är delägare. Han blir också vice vd i det nya bolagets styrelse.

- Det kommer att ta några månader innan det märks någon skillnad. I samband med bytet så kommer det nya skyltar och arbetskläder och den typen av förändringar, säger han.

Han berättar att Hjärta kommer att satsa på tre saker. Fler kunderbjudanden, tillgänglighet och breddat sortiment.

- Vi ska se om det kan bli lite mer rådgivning och konsultation. Dels kostrådgivning sen tror jag att det kan bli mer av hudvård och förebyggande vård. Men först ska vi prata med personalen, vi tror att det finns mycket kunskap om hur vi ska vidareutveckla, säger han.

Hjärta kommer att anställa omkring 70 personer som ska arbeta centralt med support till butikerna. De högsta cheferna är redan rekryterade.

Enligt avtalet med Apoteket AB så får Hjärta inte lägga ner eller sälja icke lönsamma butiker inom tre år, skriver sajten E24.

- Erfarenheter från avregleringen i Norge visar att det går att få lönsamhet i de allra flesta butikerna. Det är väldigt få som läggs ner. Utgångspunkten är att utveckla butikerna, inte att lägga ner dem.

Fredrik Strömholm betonar att man än så länge inte gjort några planer för enskilda regioner. Hjärta fick beskedet i helgen och har inte gjort "någon jätteplan".

• Hur känns det då?

- Det känns jättebra. Målet var att vi skulle bli en av de två största nationella. Vi la ner så pass mycket kraft på det. Det är kul, roligt och spännande att det gick igenom. Men det är nu det börjar, säger han.

 

Läs kund- och personalreaktioner i onsdagens Söderhamns-Kuriren.

Mer läsning

Annons