Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamnare i U2-kaoset

/
  • Det blev inte någon konsert med U2 i söndags. Arenan tömdes på folk efter misstanke om pistolman i publiken.
  • Ann-Sofie Eriksson Tapper tvingades lämna arenan utan konsert i söndags. Nu ser hon fram emot tisdagens extrainsatta konsert tillsammans med vännerna.

Söndagens konsert med U2 i Globen fick ställas in efter uppgifter om pistolman i publiken.
Bland de tusentals på plats fanns söderhamnaren Ann-Sofie Eriksson Tapper med vänner.

Annons

Den sedan länge inbokade resan i helgen ner till Stockholm blev inte som tänkt för Ann-Sofie Eriksson Tapper och hennes kompisar. Den stora behållningen skulle bli söndagskvällens konsert med U2 i Globen, men som ställdes in på grund av en hotbild.

Läs också: Vapenbrott bakom inställd konsert

– Till en början gick allt som planerat. Vi köade och blev insläppta kvart över sex. Efter en stund funderade vi över varför det kom så lite folk, vid sjutiden var det bara halvfullt. Vi hörde om förseningar vid onsdagskonserten, så vi tänkte till en början inte så mycket på det, säger Ann-Sofie Eriksson Tapper.

Läs också: U2 har landat

När märkte ni att allt inte stod rätt till?

– Vi såg poliser i lokalen och de började plocka bort män från sina platser, då tänkte vi att de kanske var stökiga. De fick alla gå och sätta sig efter en stund.

Kort därefter såg sällskapet hur vakter och personal sprang omkring på golvet. I högtalarna ropades det ut att alla skulle utrymma Globen utom de på ståplats.

– De sa att det var fel på scanningssystemet, och att det var vår ingång som strulat.

Väl ute var det packat med folk i anslutning till Globen, berättar Ann-Sofie.

– Då började det spekuleras. Sen tog det inte lång stund innan vi fick veta via kvällstidningarna att det fanns ett hot.

Vad tänkte du då?

– Inte så mycket. Vi funderade på om de skulle få tag på nån. De sa att de skulle visitera alla på ståplats, i sorlet fick jag höra att de sökte en man med pistol som sagt att han var polis.

Hur mycket information fick ni?

– Den var det dåligt med. De sa bara samma sak i flera timmar i högtalarna.

Arrangörerna och polisen fattade beslut om att ställa in söndagskonserten och flytta den till tisdag.

– Det är klart jag är besviken, det blir en dyr konsert. Men vi kommer att gå, det bestämde vi nu på måndagsmorgonen. Nu gäller det att det blir en sjujäkla konsert.

Kommer ni att ersättas på något sätt?

– Nej, vi har inte ens varit i kontakt med arrangörerna. Men det stod att de som inte hade möjlighet att gå skulle få pengarna tillbaka.

Hur känns det nu?

– Det var skönt att de ställde in. Vi hade inte velat vara där om något hänt. De lär nog ha en bättre säkerhetskontroll den här gången. Lite ironiskt var det att de tog korken av oss när vi köpte en vattenflaska, sen tar nån med sig vapen, om det nu stämmer. Men nu ser jag fram mot konserten. U2 är grymma.

Mer läsning

Annons