Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamnare i tsunamilarm

Tuija Andersson och hennes familj hann knappt anlända till Phuket, Thailand förrän tsunamilarmet kom.

– Det blev en adrenalinchock, berättar hon från det berg dit hotellgästerna flydde.

Annons

För Tuija Andersson, hennes man och två söner blev det ingen drömstart på semestern. Sittade på ett berg en bit från hotellet skickade en hungrig och törstig Tuija först en första semesterhälsning på Facebook där hon berättade att allt är okej, sedan berättar hon för Helahälsingland om vad som hände.

– Vi satt på balkongen och såg ut över poolen och såg att folk började dra sig därifrån. Sedan ropade någon tsunami och man samlade ihop folk till våningar högre upp. Sedan drog vi i väg till berget, säger Tuija Andersson på telefon.

Fortfarande är många kvar på berget när klockan är runt halv åtta på kvällen lokal tid.

– Vi väntar in läget just nu. Man har sagt att vi kan åka ner och att det är lugnt och stabilt men det är mycket folk kvar. Man känner sig lite osäker, vi är i valet och kvalet.

* Upplevde ni någon våg?

– Nej, vi ser havet från därifrån vi sitter men det har varit lugnt. Eventuellt var det någon liten våg som inte nådde så långt, men det är svårt att se så pass långt i från.

* Beskriv känslan när man ropade om tsunami.

– En adrenalinchock. Man fick hög puls och det var lite förvirrat. Barnen är ju också med så det var bara att hålla sig helt iskall och sedan gå mot högre höjder. Man vet ju vad som kan hända.

Mer läsning

Annons