Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

soderhamn.se i topp i undersökning

Söderhamn är näst bäst av hälsingekommunerna på att informera sina medborgare via sin hemsida. I riksrankingen hamnar soderhamn.se på 41:a plats, alldeles efter stockholm.se.

Annons

Sveriges kommuner och landsting har låtit granska de svenska kommunernas internetsidor för att se hur informationen till medborgarna fungerar.

Utifrån information på hemsidan försökte man själva svara 200 vanliga frågor.

På Söderhamns hemsida kunde 73 procent av frågorna besvaras. Frågorna var uppdelade i tretton områden och resultatet visar att soderhamn.se fungerar bättre än medelkommunen inom alla områden.

– Vi har ett nätverk med informatörer eller kontaktpersoner på varje förvaltning som jobbar nära tillsammans. det är upp till varje förvaltning att vara så aktiv som möjligt, säger Jan Bergenholz, informationschef på Söderhamns kommun.

För drygt två år sedan bytte Söderhamns kommun publiceringsverktyg för att göra det enklare för tjänstemännen att administrera och för besökarna att navigera.

Fler nyheter är på gång. Söderhamnarna ska kunna se var de befinner sig i barnomsorgskön, hur lång tid det ska ta och så vidare,

– På sikt vill vi att hemsidan ska bli ett ställe där man kan använda tjänster, säger Jan Bergenholz.

Mer läsning

Annons