Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamn har Hälsinglands bästa klimat

Söderhamn får toppbetyget i Hälsingland i Svenskt Näringslivs återkommande klimatmätning – trots ras i rankinglistan. Men det finns en hotbild.

Annons

Kommunalråden Eva Tjernström och Lennart Olsson fick ta emot både beröm och diplom från Lars Beckman, regionchef för Svenskt Näringsliv Gävleborg, på tisdag.

Söderhamn rankas som kommunen med bästa klimatet i Hälsingland, i Svenskt Näringslivs mätning, trots förlorade "pinnar" i rankinglistan. Det är i stort sett bara kommunettan Ockelbo som fortsätter att klättra på "klimatstegen".

Även om kommunpolitiker och tjänstemän tog åt sig en rejäl bit av äran för klimatet – liksom av den avslutande firartårtan – stämmer klimatmätningen till eftertanke: Politikerna ger generellt högre betyg åt den egna kommunen än företagarna.

Högsta betyget i mätningen får Söderhamn för sånt som kommunen bara har marginell påverkan på: kommunikationer, it- och telenät.

Det som beskrivs som hotbild: svårt att få tag i lämplig arbetskraft – är något som kommunen däremot kan påverka via utbildning, liksom att göra kommunen attraktiv för nyinflyttad arbetskraft genom en förbättrad marknadsföring.

Mer läsning

Annons