Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamn blir Hälsinglands logistiknav

Tio år gamla planer på ett logistikcentrum i Söderhamn har förverkligats i ett nytt bolag: Hälsinglands Logistikcentrum, samägt av BLF AB och Bröderna Brändts Åkeri AB.

Annons

De två Söderhamnsföretagen BLF AB och Bröderna Brändts Åkeri lägger sig i startgroparna för bättre tider – och rustar sig för överlevnad i nuvarande dåliga.

De två företagen har bildat gemensamma bolaget Hälsinglands Logistikcentrum AB, med omfattande tjänster inom transport till sjöss såväl som på land, samt lagerhållning.

För cirka tio år sedan var ett logistikcentrum på Flygstaden ett av kommunens mest omhuldade projekt. Man ville dra nytta av Söderhamns extraordinärt goda kommunikationer med närheten till flygplatsen Helsinge Airport, E 4, Ostkustbanan och ett flertal hamnar. Verksamheten planerades sysselsätta ett 30-tal personer.

Planerna gick dock i stöpet när de bärande "komponenterna" Caterpillar och Ericsson sålde ut och lämnade Söderhamn.

Men idén om ett logistikcentrum var för bra för att tillåtas dö.

Nu gör de två företagen ett gemensamt "omtag" och bildar det nya bolaget där man förenar Bröderna Brändts landskapstäckande åkeriverksamhet med BLF:s verksamhet med lagerhållning, packning och tullhandlingar.

En person har anställts i det nya bolaget.

- Vi kommer att lägga tyngdpunkten på marknadsföring, säger logistikchef Bernt Olsson, BLF.

Mer läsning

Annons