Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamn bäst på miljöarbete i Hälsingland

Söderhamns kommun är den mest miljövänliga kommunen i Hälsingland enligt ny undersökning. Margareta Örn-Liljedahl, miljöutvecklare i Söderhamns kommun, är inte förvånad.

Annons

Söderhamn hamnar på plats 63 när tidningen Miljöaktuellt rankar Sveriges mest miljövänliga kommuner. Det är en stor förbättring från förra årets placering då kommunen hamnade på 158:e plats när landets 290 kommuner granskades. Margareta Örn-Liljedahl, miljöutvecklare i Söderhamns kommun, är glad att kommunen nått en högre placering i år.

– Vi blev mycket förvånade när förra årets resultat kom och vi såg att vi hade hamnat så pass långt ner. Miljöfrågor är något vi i kommunen under en längre tid arbetat och satsat på.

Att Söderhamns kommun inte kom högre upp i rankningen tror Margareta Örn-Liljedahl exempelvis beror på att kommunen än så länge inte är klara med arbetet kring vatten- och naturvård, som exempelvis restaurering av igenväxta vattendrag. Samt att det inom kommunens skolor och servicehem ännu inte erbjuds ekologisk mat.

– Det kostar pengar att ligga på topp. Just nu har vi större vilja än ekonomiska möjligheter.

Mer läsning

Annons