Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabba beslut på snabbt möte

Ja till ett köp av Bromsängs fastighet i Stugsund.
Ja till en om- och tillbyggnad av Sandarne skola.
Under en halvtimme tog fullmäktige en rad beslut utan någon som helst diskussion.

Annons

Kanske var det det snabbaste fullmäktigemötet det här året.

Inom en halvtimme hade ordförande klubbat igenom de elva punkterna på dagordningen.

Inte ett ord sades om återköpet av Bromsägs skandalomsusande anläggning i Stugsund. Bara ett ja till att förvärva tomträtten för 250 000 kronor.

Inte ett ord om att upphandlingen av om- och tillbyggnaden av Sandarne skola blev 3,6 miljoner kronor dyrare än beräknat och därmed kommer att uppgå till 25,6 miljoner kronor.

Ska sanningen fram så var det bara Moderaternas Hans Sundgren och kommunalrådet Lennart Olsson (C) som var upp i talarstolen den här kvällen. Och då handlade det om Hälsingerådet.

Hans Sundgren tycker nämligen att rådet ska avvecklas och det har han framfört i en motion.

- Hälsingrådet har använt två dagar bara till att hitta arbetsuppgifter. Då måste väl ändå fråga sig om de behövs. Vore det inte bättre att kommunalråden i Hälsingland lyfte telefonluren och konfererade med varandra så istället? undrade han.

Lennart Olsson höll inte med. Han tycker att det vore märkligt om fem kommuner fortsatte att jobba för Hälsinglands framtid samtidigt som Söderhamn valde att ställa sig på sidan och yrkade på ett avslag för motionen.

Så blev också fullmäktiges beslut.

Utan diskussion beslutades det även att Söderhamn ska arbeta för att bli en millenniekommun och därmed göra vad som krävs för att bli en sådan.

Mer läsning

Annons