Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-festen har börjat

/
  • Johan Larm med pappa Peter Larm ska försöka se så mycket tävlingar som möjligt i helgen.
  • Volontärerna Elina Öhlander och Nadia tar en paus och tittar på försöken i 100 meter.
  • Det krävs många volontärer för att få arrangera ett svenskt mästerskap.
  • Bengt-Arne Lindqvist och Håkan Gällström följde tävlingarna från nära håll, strax intill löparbanorna.
  • Det var många människor som letade sig till Hällåsen under tävlingarnas första dag.
  • William Silfver testade studsmattorna i buslandet.
  • Joesf Essawi rullade runt i bumperballs.
  • Ulrika Hedlund och Carina Lund grillade hamburgare till besökarna.
  • Söderhamns kommunalråd Sven-Erik Lindestam besökte tävlingarna.

Tävlingarna på friidrotts-SM inleddes under fredagen på Hällåsen i Söderhamn. Förutom att se på idrottare kunde besökarna underhålla sig med lotterier, stående längdhoppstävling och hamburgarhak under en stekande sol.

Annons

Läktarna på Hällåsens friidrottsanläggning fylls snabbt på med besökare. På banan pågår männens försök i 100 meter. En som precis tagit plats på den nybyggda läktaren är Peter Larm som kommit tillsammans med sin familj.

– Vi ska se allt möjligt, man måste passa på att se riktig friidrott när det är i Söderhamn. Det är ju ändå Sveriges bästa friidrottare, säger han.

Bredvid sitter sonen Johan Larm, 13 år. Han är intresserad av sport och tycker det ska bli kul att se friidrottstävlingar.

– Och det är roligt att det är SM, säger han.

Längre ner efter läktaren står funktionärerna Nadia Skhiri och Elina Öhlander. De är både involverade i friidrott på olika sätt och ställer därför upp och hjälper till under SM i hemstaden. De har följt med i planeringen av evenemanget sedan i vintras och nu är det äntligen dags.

– Det är jätteroligt att det är i Söderhamn, och folk får se staden. Det kanske lockar fler att komma hit senare också, säger Elina Öhlander.

Sedan tystnar hela området. Hemmahoppet Joel Groth ska springa. Knappt elva sekunder senare ljuder applåder och han har kvalat sig vidare från försöken. Då fortsätter Nadia Skhiri berätta att hon själv friidrottar i Gävle, och att hon har några personer att hålla ett extra öga på under helgen.

– Några gamla klubbkompisar som jag känner ska springa, säger hon.

Utanför banorna står flera tält resta. Där kan besökarna roa sig med lotterier, försäljningar och tävlingar mellan starterna. Under ett tält står Ulrika Hedlund och vänder hamburgare i två stora grillar.

– Det är en jämn ström med folk just nu. Men klockan är snart tre och då blir det uppehåll i tävlingarna, och då kommer det väl många förbi, säger hon.

Några som gått in gratis är Bengt-Arne Lindqvist och Håkan Gällström. De har båda två fått biljetter i present och kommer att titta hela helgen. Intresset för friidrott går inte att ta miste på när de glatt pratar om helgens SM.

– Jag tittar oftast hemma när det är något stort. Det är roligt att det blir något här, säger Bengt-Arne Lindqvist.

– Det här lär man väl aldrig uppleva igen, säger Håkan Gällström.

SM-festen har börjat och pågår fram till söndag.

Läs allt om Friidrotts-SM här!

Mer läsning

Annons