Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta noja er för vikten!

/

Jag har alltid haft komplex för min kropp. Alltid mått dåligt dagen efter jag unnat mig något onyttigt till lördagsfilmen. Jag har aldrig vågat äta det jag verkligen vill, utan jag har alltid tagit något nyttigare enbart för att jag inte vill känna mig tjock.

Annons

Det här är en sak som alla oroar sig för och det talas om det hela tiden. Vart jag än är så kommer ämnet oftast upp till slut, och det ämnet är vikten. Hur mycket det är okej att väga för att inte räknas som överviktig. Att använda rätt kläder som inte gör att kroppen ser större ut än vad den egentligen är.

Folk jämför sig med sina kompisar hela tiden och trycker ner sig själva.

Vissa Inbillar sig att de är tjocka när de egentligen har en normal och fin kropp. Andra vågar inte äta tillräckligt, fast de är jättehungriga och magen skriker efter mat. Enbart för att de är rädda att de ska gå upp i vikt. Eller att folk ska kolla snett på dem i matsalen. Men herregud, det är verkligen inget fel med att äta. Snarare tvärtom. Kroppen behöver mat för att må bra och orka med en hel dag. Så det finns ingen anledning till att inte äta.

Och jag är så galet trött på det här! Vem är det som bestämmer om jag är smal eller tjock egentligen? Är det människor i min omgivning, folk jag inte ens känner, eller är det jag själv? Jag anser och tycker iallafall att det borde vara personen själv och inte någon annan. Andra människor ska inte kunna bedöma mig för hur jag ser ut, utan det kan bara jag göra.

Nu påstår inte jag att jag inte varit så här, för det har jag. Jag har alltid tagit åt mig av vad andra säger till mig. Sa någon att jag var tjock, så trodde jag på det.

Jag vågade aldrig äta riktigt med mat i skolan, och tanken på att hämta mer mat fanns verkligen inte. Då skulle andra se att jag var hungrig och åt mycket, vilket skulle framstå som att jag var tjock. Jag vågade aldrig använda vilka kläder jag ville. Jag kunde stå och prova minst tio olika klädesplagg på morgonen och ändå aldrig bli nöjd. Att kläderna skulle sitta för tajt så att jag skulle se tjock ut var något som jag alltid oroade mig för.

Men efter väldigt många om och men, har jag lärt mig att strunta i det. Att äta det jag är sugen på, och inte äta något nyttigt bara för att tänka på vikten. Våga ta på det kläder jag känner för och strunta helt i hur tajt de sitter på mig. Jag hoppas fler vågar ta det här steget, och framförallt sluta ta åt sig av vad andra säger. Man lever ju som sagt bara en gång. Så njut av allt det goda och sluta noja er för vikten!

Mer läsning

Annons