Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogsområde förvandlat till soptipp

/

Fin skogsmark i Mohed har på några veckor förvandlats till en soptipp. Carola Fredriksson och Evert Bjelkendahl från Ljusne plockade inga bär i Mohed den dagen.

Annons

Ett prydligt skogsområde i Mohed har förvandlats till något som bara kan liknas vid en cirka 300 kvadratmeter stor soptipp.

Bärplockarna Carola Fredriksson och Evert Bjelkendahl från Ljusne fick en mindre chock när de sökte upp sitt blåbärsställe, på fredagen.

- Jag skulle plocka blåbär till blåbärsgröt men här vill jag inte plocka några bär, sa Evert.

Markområdet ligger några hundra meter in i skogen, bakom det stpra, röda militärförrådet i Mohed, vid väg 50.

På vissa ställen har mindre berg av plastpåsar med sopor täckts över med tomma bärbackar. Men flugorna har i alla fall hittat dit. Ett hundratal har slagit sig ner på ett ställe där stanken av ruttnande mat känns extra tydlig.

I terrängen runt omkring ligger massor av sopor: bildäck, bilbatterier, förpackningar, glasflaskor, skor, ölburkar och kläder, kläder – i mängder.

Här har under några veckor en grupp människor vildcampat. Vi har fått veta att här har funnits ett tiotal tält. Camparna försvann någon gång under onsdagsdygnet.

Enligt Lennart Segerkvist, Söderhamnspolisen, var polisen där på tisdagen och uppmanade gruppen att snygga upp i området – och ge sig av.

Allt i omgivningen tyder också på att uppbrottet har skett i all hast, men någon städning har inte skett. Kläder ligger utbredda på tork över buskar och träd. Mellan ett par träd hänger fortfarande tvättlinor uppspända.

Anmälan om miljöbrott har upprättats av patrullen som kom dit på onsdagen. Men saneringen av området får kommunen stå för, om de ansvariga inte kan identifieras.

Mer läsning

Annons