Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skattkistan hittades på Piratön

Piratön är till för alla som vågar utmana Kapten Schack Matt.

Sex barn från Söderhamn, Stockholm och Järvsö tog chansen.

Men envishet och lagsammanhållning såg de till att skattkistan blev deras.

Annons

En grinig sjökapten kan bara mutas på ett sätt. Med guldpengar. Laget "Hammarhajarna" var inte rädda för att ta sig an den envise kaptenen Schack Matt på Piratön. För dem var han var bara ett av många hinder i jakten på skattkistan.

Arrangemanget med Piratön är till för alla barn mellan sju till tolv år. Det är friluftsfrämjandet med stöd av kommunen som står bakom projektet. Åke Hellström spelar rollen som Kapten Schack Matt, Theo Overeem som Styrman Bräde och Desmond Williams som Sunday-Monday, kaptenens hjälpreda.

Ute på ön gäller det sedan att klara av ett antal utmaningar för att få ledtrådarna till var skattkistan kan finnas gömd. Emma Julius, 9 år från Stockholm besökte ön tillsammans med brorsan Simon Julius, 11 år, och kusinerna Thea Ståhl, 7 år och Filip Ståhl, 9 år, från Söderhamn. Med på äventyret var även kompisarna Tim Johansson, 9 år, och Christoffer Borg, 8 år, från Järvsö.

- Jag ser en piratflagga! säger Christoffer Borg.

Barnen klev i land på ön för att försöka hitta skatten. Först fick de tampas med balansgång på linor och blöta träd, kasta ner vedträn och klättra under och över stenar. Och visst hittade de skatten, gömd under en stor sten i skogen.

- Här är skatten, jag har hittat den! Tim Johansson var snabbast med att hitta den tunga kistan.

Äventyret på Piratön fortsätter måndagar, torsdagar och söndagar fram till den första augusti.

Mer läsning

Annons