Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skärgårdens Hus kan byggas i etapper på sikt

/

För några år sedan diskuterades ett Skärgårdens Hus inne i Söderhamnsfjärden. Kostnaden uppskattades till 30 miljoner kr. Det bygget är inte aktuellt men kanske kan huset komma till etappvis på sikt.

Annons

I turistrådets marknadsplan som håller på att sammanställas finns idéer om att bygga ett Skärgårdens Hus i tre etapper. I den första etappen skulle det bli en mindre byggnad för turistinformation. Nästa etapp omfattar en utställningslokal och i den tredje och sista etappen en restaurang.

– Vi försöker hitta en väg som medger en etappvis utbyggnad. Med tanke på den ekonomiska situationen får vi börja på en låg nivå, säger kommunens planeringschef Ingemar Olofsson.

Han säger också att det kan bli aktuellt att söka EU-pengar längre fram för projektet som ligger väl i linje med det partnerskapsprojekt mellan kustkommunerna Gävle, Söderhamn, Hudiksvall och Nordanstig, som har arbetsnamnet "Kustnära mötesplats". Projektet har sökt två miljoner till en förstudie. Besked om det blir några pengar kommer i mitten på juni.

Mer läsning

Annons