Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skärberg pressades om behandlingshem

/
  • Roger Skärberg gav sig in i en lång beskrivning av processen från motivation till behandling.

Stormötet om planerade hvb-hemmet i Ljusne lockade hundratalet deltagare till Folkets Hus. Skärbergs vandel ifrågasattes efter tuff utfrågning.

Annons

Mötesledare Anita Nordkvist inledde onsdagens stormöte i Ljusne Folkets Hus med kritik mot Roger Skärberg, Skutskär.

Han planerar att starta behandlingshemmet Raidu Hvb på orten, vilket väckt mångas oro:

- Du borde ha kallat ljusneborna till ett möte innan du drog igång det här. Nu blev det spekulationer och skriverier i pressen istället. Vi har fått ta tag i det här själva, sa Anita Nordkvist.

Hon hade sammanställt en lång rad frågor till Roger Skärberg där tyngdpunkten kom att vila på den finansiella biten. Hon ville veta hur husköp, ombyggnationer och annat ska finansieras.

Men Roger Skärberg blev delvis svaret skyldig. Verksamheten med läkare, psykiatriker, sköterska och terapeuter beräknas bekostas med patientavgifter för tio platser. Men var startkapitalet ska komma ifrån var han inte beredd att berätta.

Det står också klart att tidpunkten för start av verksamheten kommer att bli betydligt senare än vad som tidigare sagts. Innan Socialstyrelsen gett tillstånd är inget klart och det kan ta ett halvår.

Anita Nordkvist har inhämtat uppgifter om Roger Skärberg och ifrågasatte om han verkligen uppfyllde Socialstyrelsens kriterier – var "rätt man på rätt plats".

Läs mer om mötet i den 25 mars.

Mer läsning

Annons