Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skänk julklappar till fattiga barn!

/

Redan nu har runt 65 familjer i Söderhamns kommun vänt sig till kyrkan och vädjat om pengar till jul.

– Folk fattar inte hur många fattiga vi har i kommunen, och det är inte bara asylsökande som har det svårt. Fattigdomen finns överallt, säger Jamina Jansson.

Nu startar hon en insamling så att alla barn ska få julklappar.

Annons

Tanken på att det finns barn som inte får en enda julklapp på julafton får Jamina Janssons hjärta att brista.

– Fattigdomen är större än man tror. Det finns familjer nästgårds som lever i stor misär, och det kan vara din gamla klasskamrat eller vem som helst som har det svårt, säger Jamina.

Det handlar inte bara om att göra andra glada. För Jamina Jansson är det mer än så. Hon vill att barnen som har det bra ska lära sig att dela med sig och känna hur glad man kan bli inombords av att hjälpa till.

Hemma hos henne finns det alltid en särskild säck där barnen kan lägga leksaker som de har lekt färdigt med och kläder som de har växt ur.

Och nu vill hon starta den stora klappjakten hemma i stugorna.

– Nytt eller begagnat spelar ingen roll. Men alla leksaker ska vara hela och fräscha, och det går även bra att skänka paket till mammor och pappor.

Allt ska samlas in tisdagen den 4 december mellan klockan 18 och 19. Då ska det finnas en riktig jultomte på Mariagården som tar emot alla julklappar.

Hon hoppas på en bred uppslutning.

– Inget barn i den här kommunen ska behöva vara utan julklappar i år, och så länge jag lever ska jag kämpa för att barnen verkligen får det, säger Jamina Jansson.

Mer läsning

Annons