Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista veckan på jobbet

/
  • – Att vara kulturansvarig i Söderhamns kommun är det roligaste jobb jag har haft, säger Cathrine Palmcrantz.

På fredag är copywritern Cathrine Palmcrantz gästspel som kulturansvarig i Söderhamns kommun över.

Flera föreningar och privatpersoner är upprörda över att hon inte får stanna, och många av hennes arbetskamrater har skrivit under pappret med rubriken: "Du är bland vänner".

Annons

Kultur- och fritidschefen Anna Lindqvist vill inte fastanställa Cathrine Palmcrantz efter vikarieperioden som tar slut den sista november.

– Det är som ett äktenskap som tar slut. Vill en skiljas blir det omöjligt. Man kan inte göra något åt det, säger Cathrine Palmcrantz.

Anna Lindqvist har inte ändrat sin uppfattning, trots det stöd som Cathrine Palmcrantz har bland sina arbetskamrater och i föreningslivet.

– Det är roligt att hon är omtyckt, men beslutet ligger fast, säger Anna Lindqvist.

Cathrine Palmcrantz har gillat sitt jobb.

– Jag har aldrig varit på en så kreativ och härlig arbetsplats med så professionella medarbetare. Den här kommunen är rikt utrustad. Många tror att man inte får sticka ut i en kommun. Men det får man, och många kämpar för att man ska få det.

Vad som ska hända härnäst vet hon inte.

– Först måste jag landa. Ändå kan jag bara känna att jag är glad för att jag har fått vara med på den här festen i ett och ett halvt år. Söderhamn kommer hon aldrig att släppa, säger hon.

 

Mer läsning

Annons