Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silver till UF-företagare

/
  • Matilda Olsson, Adam Skhiri, Emil Helmerson och Jennie Jonsson har haft två lärorika dagar på Älvsjömässan i Stockholm.

En silvermedalj blev facit för Söderhamn efter SM i UF-företagande.

Annons

Under två dagar, 9-10 maj, har SM i UF-företagande avgjorts på Älvsjömässan i Stockholm. Landets bästa UF-företag har representerats av hundratals gymnasieelever, och två Söderhamnsföretag fanns på plats.

Step it up UF drivs av Matilda Olsson, Adam Skhiri och Emil Helmerson. De säljer danslektioner och fick under Gävleborgs UF-mässa pris för bästa affärsplan, vilket tog dem vidare till SM.

På SM räckte deras insats till att gå vidare som en av de fyra finalisterna. Segern gick sedan till Stain away UF från Göteborg, ett företag som tillverkar och säljer fläckborttagningsmedel i egendesignade förpackningar.

Trots att det inte blev något SM-guld deppar inte Matilda Olsson - tvärt om.

- Det är helt underbart, vi har nog inte förstått riktigt vad vi har gjort. Det har varit häftigt att se hur stort det här är, och hur proffsiga alla företag är.

Även Jennie Jonsson från Söderhamn som driver Märkvärdigt UF, och tillverkar och säljer smycken, var med på mässan. Hon vann pris för Gävleborgs bästa UF-företag men lyckades inte komma med bland de fyra bästa på SM.

Mer läsning

Annons