Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se de bästa av elevernas montrar

/
  • Vi skulle ha prao nånstans, och jag tycker att det är roligt med kläder, säger Frida Bolin i 8b.  Hon och Josefin Zahrisson i samma klass hade sin praktik på butiken Hollywood. De hade prytt montern med egenstajlade skyltdockor och hade en tävling med presentkort som pris.Vi har lagt ner mycket tid för vi vill synas, säger Josefin Zahrisson.  Båda tycker att nya praon, med en fredag i veckan under hela terminen, funkat bra. Först var man tveksam, men det var bra faktiskt, säger Frida. Det blir som ett avbrott i vardagen, säger Josefin.
  • Kaspar Lindqvist och Henrik Morgonsköld hamnade på Patent- och registreringsverket i Söderhamn, men fick också besöka kontoret i Stockholm. Henrik tycker att nya praosystemet är bättre än det förra. Det här var skönare. Man orkar inte sitta åtta till fem en hel vecka – och det skulle inte finnas tillräckligt med arbetsuppgifter.
  • Adam Lundqvist är intresserad av bilar. Att han hamnade på Solings däck- och bilservice passade därför perfekt. Fast jag vill inte hålla på med det när jag blir stor. Jag vill bli lastbilschaufför, säger han.
  • Evelin Elfström, Veronica Holmberg, Philips Säker, Emma Zetterman, Jonat Qvist och Carl Sundqvist praoade på kommunens näringslivsenhet hos samordnaren Peter Holmström (till vänster) och ansvarade för hela mässan. Jag blev headhuntad hit. Jag skrev CV och personligt brev och Peter tyckte att jag skulle passa här, säger Evelin, som beskrev situationen som
  • Isabelle Eriksson, 8b, har varit på Lillbergets förskola. Roligt, gosiga barn och högljutt var omdömet. Hon tycker att det skulle vara bättre med en praovecka än en gång i veckan. Jag var ledig många fredagar. Jag tror man kommer mer in i det med en vecka.
  • Nelly Larsson och Isabelle Trönnblom har varit på Söderhamns-Kurirens redaktion under våren. Montern var inte en av de fem som utsågs till mässans bästa, men var bra ändå.

Nu är första omgången av den nya, omtalade och omtvistade praon för åttorna på Norrtull avslutad.

Annons

På onsdagen ordnade en av praogrupperna branschmässa på Verkstäderna där eleverna visade upp sina praktikplatser i montrar. Fem montrar utsägs till mässans bästa.

 

Läs samordnaren Peter Holmströms åsikter om den nya, kritiserade praon i Söderhamns-Kuriren på torsdag.

Mer läsning

Annons