Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se Babbens hjärtliga drift med Söderhamn – uppträdde inför ett fullsatt Statt

/

Ett fullsatt Statt i välkomnade Babben Larsson upp på scen, och skratten ekade i salongen under standup-showen.
– Det var jättekul och jag fick ett väldigt bra gensvar. Alla var på topphumör och ville prata och ta selfies efteråt, säger Babben Larsson.

Annons

"Expedition Babben" är en standup-turné där Babben Larsson besöker orter där hon aldrig tidigare har varit. Idén växte fram under en tidigare turné där hon enbart var i större städer.

– Jag tyckte att det var lite skevt. Det finns många små ställen i Sverige där det också bor folk. De får alltid ta sig till större städer för att se saker. Nu kommer jag till dem, säger Babben Larsson.

Hemma har hon en Sverigekarta med nålar fasttryckta på alla ställen hon besökt. När det här projektet är klart ska det sitta 100 nya nålar på kartan.

– Det kommer nog ta några år, men det är ett roligt projekt och man kommer väldigt nära publiken, säger hon.

I Söderhamn verkar man ha längtat efter Babben. Publiken var entusiastisk och hon hade roligt på scen. Med skämt om träning, Ernst Kirchsteiger och vardagliga observationer underhöll hon publiken.

– Varför finns körskoleboken i blindskrift? Det är sådant jag tänker på, säger Babben från scenen och får många skratt.

Hon skämtade även om Söderhamn och läste ur olika tidningsutklipp som hon hade med sig. Publiken var med på noterna och verkade uppskatta den hjärtliga driften med deras stad.

– Det kom fram folk efteråt och sa att de inte hade skrattat så mycket på länge. Folk hade ont i magen och tårarna hade runnit så maskaran försvunnit, säger hon.

Babben Larsson säger att hon blir varm av folks kommentarer, men tycker samtidigt att det är lite sorgligt att de inte skrattar mer till vardags.

– Vi är lite för allvarliga ibland. Skratta mer så mår vi bättre, säger hon.

Mer läsning