Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

School's out får diplom

/
  • Arbetet för ungdomar i Söderhamn ger resultat. Från vänster: Johnny Norberg, Anne Lindberg, Yvonne Kristiansson, Niclas Olsson, Oskar Nilsson och Marcus Wågström.


På måndagen fick tre satsningar i Söderhamns kommun diplom för sitt förebyggande arbete mot alkohol bland ungdomar. School’s out är ett av projekten där man lyckats.

Annons

– Det handlar om att senarelägga debuten och stärka de positiva effekterna av drogfrihet. Vi märker från polisen och socialtjänsten att det är stor skillnad under skolavslutningen mot för några år sedan, säger Marcus Wågström, verksamhetsledare för Be Smart.

Be Smart är ett projekt där ungdomar kan skriva på ett kontrakt om drogfrihet i utbyte mot att få delta i aktiviteter, tävlingar och resor som anordnas.

Läs också: School's out laddar inför tioårsjubileum

Diplomen lämnades ut av IQ-initiativet, som ägs av Systembolaget, och bland annat arbetar med att uppmärksamma bra, alkoholförebyggande aktiviteter. Johnny Norberg är IQ-inspiratör och den som överlämnade utmärkelsen.

– Vi tycker det är viktigt att rikta strålkastarna på de ungdomar som väljer drogfritt. Det är också väldigt ovanligt att en verksamhet får tre diplom på samma gång, säger Johnny Norberg.

Satsningarna som fått diplom är School’s out, Nattcupen i innebandy och Skolstart på Gröna Lund. De ingår alla i Verkstädernas verksamhet och finns för att ungdomar ska hålla sig drogfria, speciellt under stora helger som annars kan innebära alkoholdebut för många.

– På School’s out har vi lyckats få ungdomar att komma dit trots att deras föräldrar också är där. Alla generationer samlas, säger Marcus Wågström.

Läs också: Storsuccé för School's out

– Vi jobbar för att göra medlemskapet så attraktivt som möjligt. Där har också företagen i Söderhamn varit till stor hjälp och insett vikten av att vi finns, säger Yvonne Kristiansson, vikarierande verksamhetsledare för Be Smart.

Arbetet med School’s out 2016 är redan igång och ungdomarna får rösta om vilka artister de vill se. Närmast i tiden är Nattcupen i innebandy som går av stapeln redan på lördag.

Vilka artister vill du se på School's out 2016? Gå in och lämna dina förslag här

Mer läsning

Annons