Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sång och skratt med Lasse Berghagen

/
  • Under lördagen showade Lasse Berghagen i Ljusne och bjöd på både sång och skratt för de drygt 1100 besökarna på Ljusnebadet.
  • Drygt 1100 människor besökte konserten.
  • Ljusnetjejen Evelina Jonsson sjöng låtar innan Berghagen.
  • En del av arbetslaget från Ala sågverk var enhetligt klädda i rosa tröjor, dagen till ära.
  • Carolina Froby, Marie Thomasson och Isabella Lagerström var på plats för stämningen.
  • Aina Daglund åkte från Hudiksvall för att se konserten.

Den folkkäre artisten lockade både till allsång och till skratt när han under lördagen uppträdde i Ljusne.

Annons

Drygt 1100 personer hade sökt sig till Ljusnebadet för att se den nu 70-årige artisten från Stockholm, uppskattar arrangörerna. Efter att ha varit en dag med ostadigt väder och regn sprack till slut molntäcket upp och solen tittade fram under Berghagens konsert. Tidigt i låtlistan sjöng han "Stockholm i mitt hjärta". En låt som är en av Berghagens mest kända och som sedan han tog över Allsången 1994 varit programmets ledmotiv. Många gäster hade rest till Ljusne under dagen.

– Jag har åkt från Hudiksvall och ser fram emot spelningen, sade Aina Daglund som satt och väntade flera timmar på att artisten skulle gå upp på scen.

Länge har hon följt Lasse Berghagen när han medverkat i olika tv-program.

– Han är sådär spontan och härlig som bara vissa människor kan vara, tyckte Aina Daglund.

Innan den folkkäre artisten gjorde entré var det musikalisk underhållning av bland andra Evelina Jonsson. Ensam på scenen sjöng Ljusnetjejen låtar i solskenet. Några som satt och lyssnade i gräset var Carolina Froby, Marie Thomasson och Isabella Lagerström. Alla tre är på besök i Ljusne några dagar över sommaren.

– Det är härlig stämning här, därför tog vi chansen och gick hit, sade Carolina Froby.

Under konserten med Berghagen så passade han även på att mellan låtarna dra ner några skratt. Att det inte bara handlade om att framföra låtarna utan han plockade även fram sin komiska sida. Bland publiken som njöt i solskenet fanns ett stort gäng från Ala Skogsbruk i Ljusne. Hela arbetslaget bestående av ca 200 personer fanns på plats. En del av arbetslaget var enhetligt klädda i rosa tröjor, dagen till ära.

Mer läsning

Annons