Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samlar in förnödenheter till nyanlända

/

I lördags startade Ica Alen och Round Table i Söderhamn en insamling för att hjälpa flyktingarna som kommer från Medelhavet.
I butiken har det ställts ut en låda där kunderna kan skänka förnödenheter till de utsatta.

Annons

Hygienartiklar, blöjor tandkräm, tandborstar...

Trots att insamlingen bara pågått ett par dagar har många kunder stoppat i mängder av saker i den stora lådan som står intill kundvagnarna.

Allt som samlats in kommer sedan att gå till Centrum för alla, som Round Table och Ica Alen startat ett samarbete med genom Anna Idell. Hygienartiklarna kommer därefter att skänkas till nyanlända i Söderhamn, då det lokala behovet är stort.

Anders Waller är ägare av Ica Alen:

– Det känns otroligt bra att kunna göra det här. Det som händer vid Medelhavet är fruktansvärt och bilden på den lille pojken som flyter i land död har etsats sig fast, säger han.

Hittills har personalen bara mötts av positiva ord från kunderna. Enligt butikschefen Madde Rosén stannar många upp för att prata om vad som händer i världen just nu.

– Det är så många som vill vara med och hjälpa till, vi har fått väldigt bra respons, säger hon.

Det är också det som är tanken med insamlingen, kan de få människor att börja tänka på hur andra har det, har de kommit långt.

– Kriget kan vi inte göra något åt, men genom medmänsklighet och insamlingar kan vi påverka de här människornas situation, säger Anders Waller.

Tidigare i veckan skänkte Round Table 10 000 kronor av överskottet från Matstafetten till Unicef. Nu hoppas de att fler Round Tableklubbar ska haka på.

– Vi har utmanat övriga klubbar i landet att göra likadant, säger Niklas Jutterström, klubbmedlem.

Mer läsning

Annons