Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samlar bilar från vida kring

/
  • Gunnar Jonsson hoppas på god uppslutning på Flygfältet på torsdag. Själv kommer han att vara där med sin Buick.

På torsdag kommer tidningen Bilsport på besök. Söderhamn American Cars har fått i uppdrag att samla stans alla motorentusiaster för ett hisnande foto.

Annons

Gunnar Jonsson hoppas på anstormning på torsdag. Han är ordförande i Söderhamn American Cars och föreningen har fått det ärofyllda uppdraget att styra upp tidningen Bilsports besök.

– De firar sitt 50-årsjubileum och åker runt i hela Sverige och Norge och besöker städer. Har man tur så hamnar ett reportage i tidningen så småningom, säger Gunnar Jonsson.

Tanken är att alla bilentusiaster från vida kring ska samlas på Söderhamns flygfält på torsdag klockan 18. Och det behöver inte ens vara bilen som är färdmedlet.

– Det går bra med epor, bussar, ja, alla typer av fordon går bra, säger Gunnar Jonsson.

Just nu pågår förberedelserna för fullt. Det är en hel del logistik som ska fixas. Om det dyker upp 150 fordon – eller fler – som Söderhamn American Cars hoppas på gäller det att allt är planerat. Förhoppningen är att kunna ta ett hisnande foto uppifrån luften i en skylift av alla samlade.

Gunnar Jonsson ser fram emot att få träffa gamla och nya bekanta på torsdag.

– För många handlar det här om gemenskapen, om att få träffa andra med liknande intresse. Vi har växt upp i de här bilarna. Någon gång började vi åka runt till olika städer och det har man liksom fortsatt med. Det är så vi gör än i dag, säger han.

Mer läsning

Annons