Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säljer egendesignade soffor

I fredags, mitt i stormens öga, öppnades en ny soffbutik vid E-center.
Den egna fabriken har makarna Bäcklin i Polen.

Annons

De tomma lokalerna intill djurbutiken vid E-center har fyllts med egendesignade soffor och sängar.

Bakom butiken står makarna Leif och Bozena Bäcklin, men det är dottern Evelina som äger det hela.

- Vi öppnade i fredags, mitt i stormens öga. Det kom fyra kunder och vi fick sälja fyra soffor, säger Bozena Bäcklin med ett leende.

I 20 år har de drivit en möbelfabrik i Polen som i dagsläget har 25 anställda. Skillnaden är att i dag har de bosatt sig i sitt sommarhus i Söderhamns skärgård och satsar på en egen butik.

- Tidigare levererade vi till möbelhandeln, men eftersom det är svårt att konkurrera med länder som Kina, tycker vi att det blir bättre så här. Nu kan vi sälja utan fördyrande mellanhänder, konstaterar Bozena Bäcklin.

Det är de själva som står för designen av soffor och sängar. Utförandet står fabriken för. I de nya lokalerna har de ställt upp flera olika modeller för att visa kunderna vad som finns att tillgå och vilka färger man kan välja på.

- Vi har haft några kunder i dag också. Förhoppningsvis kommer vi att få bra snurr på verksamheten, säger Bozena Bäcklin.

Förutom den egna tillverkningen av möbler kommer de även erbjuda kunderna omklädsel av båt- och husvagnsdynor. De klär även om gamla möbler.

Att makarna Bäcklin kan sin sak råder de ingen tvekan om. De har bland annat skapat skinninredningen på Opera Källaren och Café Opera. De har även inrett flera hotell, både i Sverige och utomlands.

- Vi var bosatta i Polen i 20 år, men när vår dotter flyttade till Sverige valde vi att göra det också. Och eftersom vi har haft stugan länge i Söderhamn beslutade vi oss att det är här vi ska bo. Leif är ursprungligen från Sundsvall så det är nästan som hemma, säger Bozena Bäcklin.

Mer läsning

Annons