Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så skriver polisen på Facebook om helgens händelse

/

Helgens händelse i Söderhamn där en ung man avled och en annan skadades berör en hel stad.
I ett välläst inlägg på Facebook skriver polisen om den tragiska händelsen.

Annons

"Helgen börjar närma sig sitt slut. Det är en helg som för många i Söderhamn inneburit stor sorg och tragik. En ung människa har bragts om livet och en annan skadats fysiskt, men säkerligen också psykiskt. Deras anhöriga lever med stor sorg idag."

Så inleder Stefan, polis i yttre tjänst i Söderhamn, inlägget på polisens Facebooksida.

Läs även: En död och en skadad i bråk – polisen utreder mord

Det var strax efter midnatt, natten till lördag 19 september, som någon form av bråk ska ha uppstått vid korsningen Rustkammaregatan-Götgatan i centrala Söderhamn. I samband med detta skadades en 18-årig man så svårt att han avled på platsen. En 17-årig pojke skadades också vid händelsen, dock inte så allvarligt att det var någon fara för hans liv.

Polisen, som fanns på plats för att bevaka en gymnasiefest, fick snabbt gripa in.

"För mig och mina kollegor blev det en snabb omställning i fredags kväll från att bevaka en gymnasiefest med en ganska hög berusningsnivå till att helt plötsligt ta hand om två svårt skadade människor och samtidigt vidta adekvata utredningsåtgärder." Skriver polisen vidare i sitt inlägg på Facebook, som i skrivandets stund har över 1700 gilla-markeringar, närmare 100 kommentarer och över 320 har delat inlägget vidare.

Många hyllar polisens arbete:

"Respekt till er och det arbete ni utför" skriver en Facebook-användare, "i mina ögon är ni våra vardagshjältar" skriver en annan.

Liksom Staffangymnasiets rektor Fredrik Ebervik uppmanar polisen allmänheten att avstå från ryktesspridning:

"Ryktesspridning uppstår alltid vid sådana här händelser men jag vill ändå uppmana till att avstå från sådant och istället avvakta utredningens resultat. Förhoppningsvis får alla frågor sina svar i sinom tid."

Polisen avslutar inlägget med att rikta ett tack till en ledig sjuksköterska:

"Avslutningsvis vill min kollega Maria tacka den lediga sjuksköterska som tillsammans med henne, i väntan på ambulans, vårdade den skadade personen utanför Kulturens Hus. Hennes insats betydde väldigt mycket!

Vi beklagar den sorg detta inneburit för så många och vi hoppas att alla får det stöd de behöver."

Läs hela Facebook-inlägget här (kräver att du är inloggad på Facebook).

Här finns alla artiklar om det misstänkta mordet.

Mer läsning

Annons