Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska nye vd:n lyfta Söderhamn Eriksson

Johan Johansson blir Söderhamn Erikssons nye vd. Den 1 december går han in i företaget som just nu är i en förändringsfas med nya amerikanska ägare.
– Jag ser goda framtidsutsikter både i branschen och i Söderhamn, säger han.

Annons

I mars tog världens största tillverkare av sågverksutrustning USNR över koncernen, som Söderhamn Eriksson AB hör till, med 220 anställda. I Söderhamn ligger den största enheten med 120 anställda. Johan Johansson blir företagets nya vd och har imponerats över att företaget är starkt och har en bra balans.

– Det känns spännande och intressant. Söderhamn Eriksson har i dagens relativt svaga konjunktur klarat sig bra. Om det ser så bra ut i nuvarande situation finns det goda möjligheter för framtiden. Jag ser positivt på de anställda, företaget och orten. Vi ska göra allt vi kan för att stärka företaget och bygga för framtiden, säger han.

Läs mer: Bruks nya vd om framtiden: "Positivt med förnyelsebar energi"

Johan Johansson tar över efter Henrik Lefvert, och kommer direkt från en tjänst som vd för Bruks AB i Arbrå. Bruks tillverkar kompletta system inom träfiberprocesser, bulkhantering och biobränsle. Johan Johansson, som har tidigare erfarenheter av branschen, ser fram emot att återigen arbeta för sågverksindustrin.

– Trä är generellt ett bra förnyelsebart material och på de områden man kan konkurrera ut plaster och metall ska vi naturligtvis försöka göra det. Just nu Just nu kanske konjunkturen inte är den bästa, men branschen har framtiden framför sig, säger han.

Läs mer: Söderhamn Eriksson uppköpta

Johan Johansson har tidigare bott i USA och Tyskland, men sedan två år tillbaka bor han i Kilafors. Det första han ska göra på nya jobbet är att sätta sig in i organisationen och lära känna de anställda.

– Det har hänt mycket de senaste åren på företaget, men nu kommer vi nog vilja utveckla det ännu mer tillsammans med ägarna. Målsättningen är att tjäna mer pengar, och vägen dit blir för min del att skapa hög delaktighet i företaget, säger han.

Läs mer: Nya ägare vill flytta tillverkning och jobb till Söderhamn

Hur det ser ut med tjänster på Söderhamn Eriksson i framtiden är för tidigt än att svara på, men han tror på en positiv utveckling. Söderhamnsfabriken kan vara på väg mot en nyckelroll i Europa.

– Söderhamn är företagets centrala lokalisering i Centraleuropa, så det är inte omöjligt att man i framtiden kan flytta delar av tillverkningen hit, säger Johan Johansson.

Mer läsning

Annons