Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska fyllan stävjas

/
  • Under fredagskvällen samlade polisen alla sinblandade i Strömmingsleken för att dra upp riktlinjerna för hur ordningen och fyllan ska stävjas.

14 poliser, 15 personer från Föräldrar på stan. Socialtjänsten, "fältarna", Kustbevakningen.

Det var en stor stab som träffades i polishuset för att dra upp riktlinjerna för hur ordningen och fyllan ska stävjas under Strömmingsleken,

Annons

Vid 18-tiden på fredagskvällen har man börjat mobilisera för kvällen och helgen inne i polishuset.

- Vi kommer att ha runt 14 poliser ute, det är en stor stab, säger Tommy Ståhl som är yttre befäl och aktionssledare.

Förutom poliserna finns det representanter för en rad organisationer på plats. Föräldrar på stan kommer att ha 15 personer ute.

Från fältarbetarnas sida kommer man både att ha koll ute i ytterområdena och på själva festplatsen. Allt för att stävja bråk, slagsmål och fylla.

Den här kvällen är även personalen som arbetar med ensamkommande flyktingbarn i jour. Lägg där till en hel stab med ordningsvakter och ni förstår att det behövs många parter och många vuxna för att få en sådan här kväll att fungera.

Steg för steg går Tommy Ståhl igenom kvällens insatsorder.

- Arresten är öppen och sköts av Eva Dronkert, vi har fyra poliser i piketen men framför allt ska vi patrullera. Det är vår uppgift att vara professionella och stå på allmänhetens sida.

- Vid stängning är det viktigt att mobilisera krafterna, då brukar det alltid bli rörigt. Det kan ju räcka med att någon inte fick tjejen med sig hem, säger han med ett leende.

Efter genomgången bjuds det på fika. En svart kopp kaffe är bara bra för energin.

Klockan tickar på och en efter en lämnar de polishuset.

Där ute väntar festen som kommer att hålla på långt in på småtimmarna.

Mer läsning

Annons