Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rusning efter toaletter och kylskåp då Fyrkanten tömdes

/
  • Åke Bäckström och Stefan Pettersson hjälper Johani Hirsimäki att lasta en kombinerad kyl och frys på ett släp.
  • Anneli och Matti Hirsimäki har gjort en del fynd. Bland annat en balkongdörr, som visserligen satt fast ordentligt.
  • Frida Sandberg och Christoffer Tynong tycker att det är bra att grejerna från Fyrkanten kommer till användning och inte förstörs.
  • Micke Krantz är ordförande i Söderhamn/Ljusne Hockeyklubb som höll i utförsäljningen
  • Snart ett minne blott.
  • Tobias Ekstrand fyndade 10 uppsättningar med bland annat kylskåp och frysar. Han vill höja standarden på sin nyligen ärvda fastighet i Söderhamn.

Flera hundra personer lockades till utförsäljningen av vitvaror och annan inredning från Fyrkanten i Ljusne som snart ska rivas.
– Jag har aldrig varit med om något liknande. Men det är bra att grejerna kommer till användning, sa kunden Christoffer Tynong.

Annons

Utanför den så kallade Fyrkanten, lägenheterna på Länkvägen och Turbinvägen i Ljusne, fylldes släpvagnar och bilar med nyfyndade toaletter, badkar, kylskåp och frysar som åkte iväg till nya hem. En stor del av varorna var inköpta för bara ett år sedan och det blev minst sagt en succé från starten på lördagsmorgonen.

– Redan vid halv tio var det säkert runt 300 personer här. Sedan har det bara fyllts på under dagen. De allra finaste grejerna gick ju åt först, men många har hittat bra fynd här, säger Micke Krantz.

Han är ordförande i Söderhamn/Ljusne Hockeyklubb, som höll i utförsäljningen och det är mycket som ska bort: Runt 74 uppsättningar av spisar, fläktar, kylskåp och frysar, badkar, duschblandare, dörrar, lister och dessutom en del möbler, cyklar, sparkar och annat som lämnats i förråden.

Läs också: Snart tömt på boende i Fyrkanten

Det är Söderhamns fastighetsbolag Faxeholmen som äger fastigheten och har beslutat om rivningen. Men de överlät hela försäljningen och intäkterna till hockeyklubben och ett 50-tal medlemmar är med under hela helgen och hjälper till.

– Det blir en win-win-win-situation. Faxeholmen blir av med grejerna, de som handlar gör fynd och vi i klubben får hela behållningen. Det innebär visserligen två hektiska arbetsdagar för oss, men vi är väldigt tacksamma, säger Micke Krantz.

Han tillägger också:

– De flesta tycker att det är tråkigt att det ska rivas. Jag har till och med pratat med en person som bar tegelsten när husen skulle byggas. Men nu är det så här och det blir nog bra ändå.

Läs också: Faxeholmen trotsar sunt förnuft och framtidstro!

Anneli Hirsimäki och flera i hennes familj var på plats tidigt på morgonen för att fynda. Och tillsammans fick de med sig både kyl, frys, spis, två toaletter och en balkongdörr.

– Det är bättre att det återvinns och kommer till användning. När de skulle riva bibblan här för flera år sedan så var vi där också och köpte saker, säger hon.

Läs också: Ljusne förlorar cirka 150 asylsökande

Frida Sandberg och Christoffer Tynong lastar ett stort badkar på sitt släp. Det tycker båda att det är bra att grejerna från Fyrkanten kommer till användning och inte förstörs.

– Och så var vi ute efter ett badkar till huset och ville passa på, säger Frida Sandberg.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det är ju jättebra att de får in pengar till klubben. Så borde Faxeholmen göra fler gånger och kontakta lokala föreningar som kan hjälpa till med försäljningen, tycker Christoffer Tynong.

Mer läsning

Annons